VAKANTIEHUIZEN

Frankrijk – Le Pré du Moulin

Een gezellig, authentiek en boers familiehuis midden in de Haut-Languedoc met volledige rust, privacy en omringd door schoonheid van de natuur. Je hebt hier een privézwembad, uitzicht op de berg Saint Bozille en een tuin van vijf hectaren met watervallen, paddenstoelen, walnoten-, kastanje- en fruitbomen, bramen en kruiden zoals lavendel, tijm, munt, bieslook, salie, rozemarijn. Soms zie je herten, wilde zwijnen en buizerds en ’s nachts hoor je de uilen en krekels. In de omgeving kan je golfen bij ‘La barouge’, fietsen over de ouder spoorlijn ‘voie verte’, de grotten bezoeken in Courniou of zwemmen bij de watervallen van les Gorges d’Héric. De stranden van Sérignan en Gruissan liggen op een uur en vijftien minuten rijden.

In 1973 vertelde een goede van vriend van onze familie over een stukje grond wat hij had ontdekt in het zuiden van Frankrijk. De naam luidde ‘Le Pré du Moulin’, de molenweide. Ons vertrouwen in hem was zó groot, dat we het land kochten zonder het ooit gezien te hebben. In de zomer van 1973 vertrokken we met de auto naar ons stukje grond en daar werden we verwelkomd door meneer Senegas en zijn vrouw. Ze gaven ons een rondleiding over het land en lieten ons de waterval, de fruitbomen en de oude wijnpers zien, de rest was gras en struiken. Het was een prachtplek. 

Na een paar zomers op ons landje te hebben gekampeerd, besloten we in 1975 een zwembad aan te leggen. Om dat voor elkaar te krijgen moest er eerst een gat gegraven worden en een brug gebouwd worden over de rivier. Toen het zwembad geleverd werd kwam het hele dorp kijken en helpen, het was immers niet zo makkelijk om een acht bij vier zwembad langs het kleine steile weggetje naar beneden te krijgen. Tot op de dag van vandaag ligt dat zwembad er nog. 

In 1976 begonnen we met de bouw van het huis, bijna het hele interieur is per auto en aanhangwagen vanuit Nederland naar Frankrijk vervoerd. Sindsdien hebben we meer dan honderd vakanties gevierd op deze bijzondere plek. 

In 2010 is er een garage en een slaapkamer met tweede badkamer bijgebouwd. In 2015 stond het stukje land aan de andere kant van de rivier te koop en een machine bedrijf was geïnteresseerd om zich daar te vestigen. Om het uitzicht en de stilte te beschermen hebben we dat stukje zelf gekocht, met bijbehorende fruitbomen! 

Klik deze link om het huis te boeken:
https://www.micazu.nl/vakantiehuis/frankrijk/herault/marthomis/le-pre-du-moulin-29471/

Bali – Samuh Hill Residence

In 2009 hebben we onze villa, Samuh Hill Residence, laten bouwen in het vissersdorp Candidasa. Een vakantie op deze plek is volgens velen een unieke en bijzondere ervaring, mede door de geweldige staff, Lenor, Ketut en Wayan, die dag en nacht voor u klaarstaan.

Vanuit de woonkamer stapt u door de enorme schuifpui het terras op met het infinity zwembad. Een wandelingetje in de tuin voert u langs verrukkelijk geurende bloemen, fruitbomen, bontkleurige heesters, waarna u kunt afkoelen onder de heerlijke buitendouche, genietend van het uitzicht op de baai. Door de unieke ligging van de villa kan je ’s ochtends de vissersbootjes zien uitvaren en ’s avonds de mooiste zonsondergangen bewonderen. In het dorp is er genoeg keuze aan restaurantjes en winkeltjes.

In onze luxe keuken kunt u zelf koken óf door onze staff heerlijke gerechten laten maken. Op de bovenverdieping bevinden zich twee slaapkamers met elk een eigen balkon, badkamer en airco.

Klik op deze link om te boeken:
https://www.vrbo.com/nl-nl/vakantiewoning/p494283