Van Hemert is bekend door zijn succesvolle carrière als componist, tekstschrijver en producer in de jaren ’60, ’70 en ’80. Hij produceerde muziek voor groepen als Q65, Ro-D-Ys, Zen, Big Wheel, Sommerset, Ramses Shaffy & Liesbeth List, Sandra & Andres. Naast het produceren schreef hij vele liedjes voor Mouth & MacNeal. Glennis Grace en ‘Luv.

Hans van Hemert

Hans van Hemert werd op 7 april 1945 in Voorburg geboren als
kind van tv-regisseur Willy van Hemert en danseres Miep Kronenburg. Eigenlijk wilde hij acteur worden, maar hij zakte voor het toelatingsexamen van de toneelschool , hij was pas 17 en erg puberaal. De producersloopbaan van Van Hemert begon toen hij in 1965 op de verkoopafdeling van Phonogram in Amsterdam werd ontslagen, maar door de voordeur in Hilversum weer werd binnengehaald, omdat de afdeling artiesten en repertoire wel iets in hem zag.
Hij werd vaste producer voor de afdeling pop bij Phonogram, met de productionele leiding over bands als de Sound Magics, de Dukes, Q65 , Zen, de R-od-ys, Groep 1850, de Motions, Willem Duyn’s vroegere band de Jay-Jays etc .
Met zijn twintig jaren werd Van Hemert zo de jongste producer van het westelijk halfrond. Zijn eerste eigenHans van Hemert Jong young biography biografie compositie , die ook een hit werd, was het thema voor de door zijn vader geregisseerde tv-serie 
 ‘ De Glazen Stad ‘ (1968). Daarnaast maakte hij in de jaren 1969 tot en met 1973 een paar solo-singles. Hij was dus wel degelijk ook zelf artiest , maar voelde zich dat bepaald niet en al helemaal niet voor de camera’s. Van Hemert produceerde verder onder anderen, D.C. Lewis, Marty, Sandra&Andres, Ramses Shaffy & Liesbeth List, Sandra & Andres, Kamahl, American Gypsy and Vulcano.

Hij was ook de bedenker van het succesvolle duo Mouth & McNeal, dat in de jaren 1971 t/m 1974 maar liefst negen hits scoorde, waaronder een paar wereldsuccessen, zoals “How do you do” waarvan maar liefst 6 miljoen platen werden verkocht. Ook met Cardinal Point en American Gypsy scoorde hij hits in die tijd, zijn eigen compositie “I’m Ok, you’re OK” werd zelfs een hit in de Amerikaanse disco top 100. In 1975 schreef Van Hemert in opdracht van het World Life Fund speciaal voor Frank Sinatra ‘The Elephant Song’, waar Kamahl uiteindelijk een nummer 1-hit mee scoorde.

De grote klapper kwam echter met het sexy damestrio Luv. 
Rond 1976 maakte hij twee singles met ze, die echter niet veel deden. De opdracht van de VPRO om de titelsong voor het tv-programma Waldolala met Waldo van Dungen (Dolf Brouwers) te schrijven, gaf de doorslag. Luv’ zong ‘U-O-me in ‘Waldolala’ en werd een begrip, niet alleen in Nederland, maar ook bij de ooster- en zuiderburen. Tot 1981 scoorde Luv de ene hit na de andere.


Na het uiteenvalleen van Luv’ bleef van Hemert onverminderd doorgaan met producerswerk o.a. met Jerney Kaagman, Vulcano, René Shuman, Glennis Grace en André Hazes (Wij houden van Oranje) die allemaal weer op de hitparade terechtkwamen. 

In 2002 besloot van Hemert zich op de opvoeding van zijn dochter Hannah te richten en heeft hij op 57-jarige leeftijd minder tijd voor zijn muziekwerk.

Hij geeft zijn kennis nog graag door aan jonge producers en componisten, bij voorkeur in zijn studio te Laren, als hij tenminste niet in zijn huis in Frankrijk zit of op Bali waar hij zijn droomvilla heeft laten bouwen. allemaal volgens zijn droombeeld Samuh Hill Residence. Ook ontwikkelt hij nog concepten voor bedrijven, want een creatieve geest is niet te stuiten.
 En als je even niet oplet schrijft hij toch weer Hug voor Blinq Inc, het nationale Dartslied 180 en het zou ons ook niet verbazen als hij straks weer bij het wereldkampioenschap voetballen.. Ook maakt hij graag muziek met artiesten die zelf voor de financiële invulling zorgen.

Wikipedia biografie